Selepas 5 tahun beroperasi, GDORA® kekal menjadi pengeluar charm emas 916 di Malaysia dengan 100 orang wakil jualan. Hingga ke tahun ini GDORA® telah mengeluarkan 2300 rekaan.


GDORA® mendapat kelulusan cap dagangan ® dari Perbadanan Harta Intelek Malaysia dan tahun kedua GDORA® menyertai Penang Signature Jewellery Fair.  GDORA® sekali lagi telah berpindah ke bangunan tiga tingkat yang berkeluasan 4000sqft dimana tingkat pertama ialah  Kedai Emas GELIGA GOLD® Jewellery, tingkat kedua pejabat urusan GDORA®. Di dalam Kedai emas tersebut.


Dari pejabat urusan berkeluasan 400sqft, GDORA® telah berpindah ke pejabat urusan baru yang berkeluasan 1200sqft yang bertempat di Bayan Baru, Pulau Pinang. Pejabat urusan ini juga merangkumi galeri kecil yang mampamerkan koleksi charm. Bilangan pekerja pada ketika ini telah meningkat dari 4 menjadi 6 orang. BUlangan wakil jualan juga meningkat kepada 70 orang.

Tahun 2017 juga merupakan tahun pertama pengelibatan GDORA® di dalam Penang Signature Jewellery Fair.

Pengasas GDORA® juga telah dilantik menjadi AJK Hal Ehwal Bumiputera di dalam Persatuan Emas Pulau Pinang


GELIGA GOLD® telah mendapat cap dagangan ® dari Perbadanan Harta Intelek Malaysia . Walaubagaimanapun GELIGA GOLD® telah mencipta satu jenama iaitu GDORA® untuk memfokuskan charm bagi rekaan GDORA® sahaja, dimana GDORA® hanya dijual oleh wakil-wakil jualan yang sah sahaja.  Manakala GELIGA GOLD®  untuk jualan barang kemas secara runcit.


Setelah mendapat sambutan GELIGA GOLD® mula membuka peluang untuk menjadi wakil jualan. Pada ketika ini GDORA® telah menyewa satu pejabat urusan berkeluasan 400 sqft yang bertempat di The Ceo, Pulau Pinang. Bilanagn pekerja meningkat kepada 4 orang. Pada ketika ini GDORA® menjual secara runcit dan juga pukal.

Dengan kerjasama kilang, GDORA® dapat mengeluarkan rekaan charm sendiri. Charm pertama yang dihasilan di namakan “Open work”.

GDORA® juga telah membabgunkan website emasland.my untuk kemudahan wakil jualan membuat pesanan. 


Perniagaan GDORA® bermula dari rumah. Beroperasi secara online menjual di Facebook. Berbekalkan 2 tenaga kerja iaitu suami dan isteri. Pada masa ini perniagaan didaftarkan di atas GELIGA GOLD®. Modus operandi menjual charm-charm emas secara runcit kepada pelanggan.


Semuanya bermula dari minat seorang isteri terhadap “charm” comel. Namun demikian pada masa itu semua charm adalah berasaskan perak.  Lalu berkata pada suaminya, alangkah bagusnya sekiranya  charm comel ini berketulenan 916. Maka tidak rugi mahal membeli , tapi di masa hadapan masih ada nilainya.